Zašto odabrati pvc prozore

U današnje vrijeme, PVC stolarija najzastupljenija je na tržištu. Razlog tome je velika energetska učinkovitost , pristupačna cijena, brza rješenja i lako održavanje. Veliki broj starih prozora i vrata u domovima i javnim objektima su izrađeni od drvenog materijala ili aluminijskih profila bez prekida termičkog mosta. Obje varijante pružaju minimalnu zaštitu od utjecaja vremena. Stari sistemi hladnih alu profila nisu dobro rješenje zbog loše toplinske izolacije. Održivost i kvaliteta je također loša jer su sidreni od negalvaniziranih materijala te sami profili nisu imali zaštitu od galvanskih struja. Takvi profili vode šteti na boji i većoj zrako-propusnosti. Brtvljenje kod stare stolarije je također veliki problem i koliko god stolarija bila održavana i još uvijek dobra, loša brtva propušta zrak i poništava toplinsku izolaciju. Drugi problem kod stare stolarije je nekorištenje IZO stakla i samim time imaju lošu toplinsku i zvučnu izolaciju.

Vratimo se pitanju zašto PVC stolarija….

Kada pričamo o kvaliteti nekog proizvoda, naravno prvo šta nam padne na pamet je njemačka kvaliteta. Iz tog razlog odlučili smo  koristiti isključivo njemačke profile sustava GEALAN. Ugradnjom PVC stolarije sustava GEALAN mijenjate izgled svog doma, poboljšavate njegovu estetiku i dodajete vrijednost svom domu.

U nastavku 5 ključnih razloga za odabir PVC stolarije:

1. Velika termička izolacija – energetska učinkovitost

Energetska učinkovitost PVC stolarije je svima poznata kao energetski vrlo učinkovita stolarija koja pruža izvrsnu toplinsku i zvučnu barijeru. PVC-U stolarija novog doba otišla je korak dalje. Naime, korištenjem novog materijala uklonjeno je čelično ojačanje PVC-U profila, što je dovelo do toplinskih mostova i smanjenja ionako izvrsne energetske učinkovitosti. Novo dizajnirani profili mogu nositi masu stakla do 150 kg. U okvire se bez problema može ugraditi troslojno izolacijsko staklo. Najnovija istraživanja pokazuju da je moguće postići koeficijent prolaza topline cijelog prozora, Uw = 0,6 W/m²K.

Moderne kuće s prozorom ovakve izvedbe postižu uštedu od čak 66%. Energetska učinkovitost PVC stolarije djeluje više nego impresivno.

2. Zahtijeva vrlo malo održavanja

  • PVC prozori dizajnirani su od materijala koji zahtijevaju malo održavanja i povremeno čišćenje
  • sve šta Vam je potrebno je mlaka voda, blago sredstvo za čišćenje ili pranje te mekana krpa. Nakon pranja profila ne brisati ili sušiti suhom krpom jer tako stvarate električni naboj na Vašim prozorima koji zatim opet privlači čestice prašine
  • jedanput godišnje podmažite okove
  • nemojte koristiti agresivna sredstva koja nagrizaju PVC profile kao ni oštre predmete

3. Velika zaštita od buke i neželjenih zvukova

Prozori su najosjetljivije komponente objekta s obzirom na opterećenja bukom izvana. Posebno u središtu grada ili u blizini zračnih luka, željezničkih linija ili većih cesta zbog toga su prozori za zvučnu izolaciju posebno važni. Tako je i na tim mjestima moguće povezati urbani ili prometno povoljno smješten stambeni prostor s ugodnom razinom zvuka u stanu ili kući. Pomoću jedinstvenih sustava tehnologije GEALAN moguće je prigušiti zvuk za do 63 db

4. Dugotrajnost

PVC je čvrst, lagan i vrlo dugotrajan materijal. Mehanički je snažan i izdržljiv pa se smatra odličnim izborom za ugradnju u sve vrste objekata. Kao materijal ima izuzetno dugu uporabnu korisnost. Otporan je na hrđu i lako izdržava sve vremenske uvjete. Zbog ovog svojstva često mu se daje prednost prilikom proizvodnje artikala vanjske uporabe s dugom vremenskom trajnošću. Točnije, upotreba PVC-a za proizvode koji se koriste u građevinarstvu odnosi se na 85% njegove ukupne uporabe. Na primjer, procjenjuje se da PVC cijevi traju i do 100 godina. 

Vrhunska kvaliteta i trajnost PVC stolarije, dvije su komponente kojima se sve više osoba okreće prilikom traganja savršenog dizajnerskog rješenja za svoj dom.

5. Estetika i dizajn

S našim profilima stvaramo trendove za prozore. Povrh toga razvijamo inovativna rješenja koja svim partnerima i kupcima nude stvarnu dodanu vrijednost.