Alu stolarija slovi kao jedan od najznačajnijih i najisplativijih elemenata arhitekture. Koristi se već dugi niz godina te se odlikuje izvrsnim statičkim i estetskim svojstvima. Prozori i vrata predstavljaju iznimno važan estetski element koji daju poseban izgled i eleganciju Vašem objektu. Svakako da je estetika iznimno bitna, međutim savjetujemo da više pažnje posvetite funkcionalnosti prozora i vrata, načinu ugradnje i statici elementa. Upravo zbog toga preporučamo Alu stolariju, koja ima ulogu zaštite doma od vanjskih vremenskih utjecaja, povećava sigurnost istoga te omogućava izrada većih otvora, posebno kod velikih kliznih stijena, koje omogućavaju veće prodiranje dnevnog svjetla vašeg doma. Kako bismo vam pomogli u odabiru Alu stolarije za vaše objekte, donosimo vam nekoliko bitnih razloga.

Kvaliteta

Korištenjem samo najkvalitetnijih profila za izradu, aluminijska stolarija se odlikuje prvenstveno dugovječnošću čime se najbolje opisuje Alu stolarija. Održavanje je jednostavno, a samim time Vaša stolarija trajati će desetljećima. Aluminij prema svojim svojstvima je jednostavan materijal,  otporan na hrđu i truljenje. Kod ostakljivanja većih površina poput hala, zgrada i slično, zbog svoje velike čvrstoće najbolje rješenje je upravo Alu stolarija.

Izolacija

U hladne zimske dane svi gledamo kako bismo što učinkovitije ugrijali svoje domove i pri tome uštedjeli koju kunu. Ljeti također tražimo izolator od vanjske temperature. Aluminij kao prirodan ekološki prihvatljiv materijal razvio je segment termo izolacije. Takav segment daje jaču toplinsku i zvučnu izolaciju vašem domu. Aluminijski termo profili imaju po dvije odvojene komore između kojih se nalazi plastika koja služi kao termo prekid i ne dopušta miješanje vanjskog s unutrašnjim zrakom. Tako se uz odličnu termičku izolaciju izbjegava i kondenzacija.

Estetika

Alu stolarija je tanja i samim time elegantnija, što omogućuje lakšu kombinaciju različitih elemenata na različitim objektima. Jednostavna formacija u različite oblike i veličine te odličan odnos između snage i težine čine ovu stolariju iznimno isplativom i oku ugodnom. Alu stolarija ugrađena na Vaš objekt definitivno povećava vrijednost objekta, kako financijski tako i sa strane užitka u boravku u Vašem objektu.

Uz sve gore navedene stavke zaključujemo kako je Alu stolarija – stolarija budućnosti.

Vrste aluminijskih profila

Profili bez termičkog mosta – hladni profili

Aluminijski profili bez prekinutog termičkog mosta (hladni profili) nalaze široku primjenu u interijerima i na objektima gdje toplinska izolacija nije imperativ ili u uvjetima izjednačene temperature na čitavoj etaži objekta bez obzira na ugrađene aluminijske ostakljene stijene (pregrade).

Tipičan primjer je sustav više odvojenih ureda na katu poslovne zgrade.

Profili s prekinutim termičkim mostom – topli profili

Imaju svojstva visoke kvalitete, čvrstoće i nosivosti, estetskog oblikovanja, no i ono što ih razlikuje od ostalih profila, svojstvo toplinske izolacije. Profili se sastoje iz dva dijela, koja su međusobno spojena izolacijskim materijalom – poliamidnim štapom.

Na taj način se spriječava prijenos topline s unutarnjeg na vanjski dio i obrnuto. Elementi, izrađeni iz ovih profila i u kombinaciji s odgovarajućom izolacijskom ispunom (staklom, panelom i sl.), su toplinski izolirani. Ovi profili se koriste za one elemente i tipologije, koje moraju zadovoljiti toplinsku izolaciju, te se koriste za stambene objekte, renovacije i sl.